Beiträge von MarkoBlaz

zdravo

Pozoren sem in poslušam zunanje zvoke, medtem ko sin vrti volan na mestu. Sporočim vam, kaj sem izvedel. Vendar, ko sem šel v torek ta teden na testno vožnjo s tehnikom in je tudi on slišal te zvoke, se je strinjal, da prihajajo izpod armaturne plošče. Je možno, da klikanje izvira iz križcev na volanskem drogu?

Pozdravljena forumska skupina

Na mojem Megan Grandtour 140 Tce gt-line s 42000 km (11/2019) slišim rahlo pokanje pod armaturno ploščo, ko obračam volan (še posebej pri parkiranju ali pri počasni vožnji z obrnjenim volanom). Ta je bolj izrazit zjutraj ali zvečer, ko so temperature nižje (v poletnih dneh pa ga skoraj ni). Bil sem v delavnici in ne vedo kaj bi to lahko bilo (seveda sem 1 tak primer). Avto je še v garanciji in sicer sem prijavljen na popravilo 26.09.2022. Avto je bil na dvigalu in je s podvozjem vse vredu, niti pri vrtenju volana ne škripa. Zanima me, če je imel kdo od vas to težavo in v čem je težava, da ne bo preveč brskal po delavnici?

Zahvaljujem se vam za pomoč.

Ich habe an meinem GT-line grandtour eine vertikale Anhängerkupplung von AUTO HAK montiert, die inklusive Einbau und Eintragung in den Typenschein 460 Euro gekostet hat. Und ich kann bestätigen, dass nichts am Auto darauf hinweist, dass die Anhängerkupplung montiert ist (wenn die Anhängerkupplung nicht montiert ist). Sie wurde in Slowenien montiert. Sehr zufrieden.

Und was haben sie mit dir in der Werkstatt gemacht? nur geschmiert?

Hat jemand Informationen darüber, wer der Originalhersteller der Stoßdämpfer für den Megan 4 ist?

Hat jemand hier die serienmäßigen Stoßdämpfer durch Bilstein ersetzt und wie ist er damit zufrieden? Denn in der Werkstatt wurde mir gesagt, dass die Schmierlösung nur von kurzer Dauer ist...

Tudi jaz imam te zvoke. Bil sem v servisu in so mi ponudili menjavo amortizerjev s 50% doplačilom (avto ima 38.000 km). To so res problemi, ampak vedo povedati, da zamenjava samo začasno reši problem....

Mislim, da sem na tem forumu prebral, da je rešitev problema menjava proizvajalca prednjih amortizerjev